2016/07/07

Mustáros-sonkás csiga

Hozzávalók:
- 1 csomag levelestészta (én 36x24 centist használtam)
- 40 gramm reszelt sajt (trappista, vagy cheddar)
- 10 szelet sonka (vagy amennyi ellepi a tésztát)
- 3 evőkanál mustár
- kb. egy 10 cm-es darab póréhagyma


Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kigörgetem, és lekenem a 3 evőkanál mustárral.


A mustáros réteget letakarom a sonkaszeletekkel, ahol kell ,,foltozok”, de duplán is lehet tenni.


Vékony szeletekre vágom a póréhagymát, s rászórom a sonkára.


Végül lereszelem a sajtot, és rászórom a sonkás-póréhagymás rétegre.


Hosszanti irányból feltekerem a tésztát, és nagyjából 1-1.5 cm-es szeletekre vágom. A szeleteket fektetve sütőpapírra teszem, betolom a sütőbe, és 12-15 percig sütöm.


Tipp:
Ezeken kívül még vékonyra vágott kaliforniai paprikát is el tudok képzelni bele.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. 40 perc sütéssel együtt
Adag: 15 csiga
Mosogatnivaló: közepes

No comments:

Post a Comment