Meredeknek tűnhet az eper és spenót párosa, de egyáltalán nem az. Nem is gondolná az ember, mennyire passzolnak egymáshoz az ízek.
Hozzávalók:
- 70 gramm spenót
- 13 dkg eper
- 2 evőkanál mandulapehely
- 40 gramm kék sajt
- egy negyed (vagy fél) lilahagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál borecet
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
- 1 teáskanál darálatlan mák
Elkészítés:
A két evőkanál mandulapelyhet egy serpenyőben alacsony lángon felteszem melegedni.
Egy nagyobb tálba kimérem a spenótot. Az epreket megmosom, megszabadítom a csumájától, hosszában félbevágom őket, és rádobom a spenótra. Rámorzsolom a kék sajtot a salátára, a hagymát vékonyra vágom, és ezt is rászórom, majd összekeverem. Eközben ügyelek a mandulára, néha megforgatom picit.
A kisebb tányérban elkészítem a dresszinget: az olívaolajat, a borecetet és a mézet összekeverem, ízesítem pici sóval és borssal, majd a mákot is hozzáadom. Ezzel is elkeverem picit, és ráöntöm a salátára. A tetejére szórom az eddigre megpirult mandulát, és rögtön fogyasztom.
Tipp:
Ha a lilahagyma nagyon erős, az egész műveletet azzal kezdem, hogy vékonyan felcsíkozom a hagymát, és leszórom sóval, hogy amíg készül a saláta többi része addig a só enyhítse kicsit.
Nehézség: könnyű
Idő: 15 perc
Adag: 1 nagy
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment