2016/04/09

Gasztroélmény: Comix Coffee

Fotó: Welovebudapest
Nem tagadom, nem vagyok oda konkrétan a képregényekért, de az egyik kedvenc sorozatom, az Agymenők nyitottá tett erre a világra. Ezért döntöttünk úgy a barátokkal karöltve, hogy megnézzük magunknak a helyet.

A helyszín mondhatni tökéletes, hisz egy köpésre van az egyetemistáknak és a Nemzeti Múzeumot látogató turistáknak egyaránt. Ezen két látogatóközönség bevonzása színvonalért kiált, éppen ezért is voltam izgatott, amikor betértünk.

Déli órában mentünk, ekkor a helyiség teljesen üres volt, de ahogy telt az idő, úgy szállingóztak be a fiatalok. A fő hangsúly a dekoráción van: az egyik sarokban található polcon néhány képregény és könyv vár olvasásra. 


A falakat poszterek díszítik, leginkább a Star wars jegyében, de Harry Potter világát is felfedezni véltük a plafonról lógó levelek formájában.A bárpulttal szemben szuperhősökről készült csoportkép bámult le ránk, alattuk egy kihasználatlannak tűnő, csupán kávébabos mintával– tán még kerül majd oda valami a későbbiekben?


A polcokon is különböző relikviák helyezkednek el, így egy plüss Yoda, héliumos BB8, és a látogatásunk alapját adó Agymenők figurái.


Rendelésünket egy kis műanyag dobozban szervírozták, melynek tartalma egy epres limonádé, mely finom volt, jég nem került belé, ahogy azt kértük, s fogyasztója még epermaggal is találkozott, ami felettébb biztató a limonádé epertartalmára nézve.

A dupla espresso is pozitív véleményt kapott, s jó erős kávé volt, ahogy azt kell.


A fahéjas-narancsos forrócsoki Harry Potteres bögrében került tálalásra, aminek személy szerint nagyon örültem. A forró italba azonban bele tudok kötni sajnos, a fahéjat és a narancsot nem fedeztem fel benne, és kicsit zsírosnak éreztem. Viszont valóban forró volt és csokis.


Az italok mellé számos ízesítéssel rendelkező gofrit kínáltak, de a forró csoki eléggé megfeküdte a gyomromat, így nem került kipróbálásra semelyik étek sem.

Összességében picit csalódás a hely, mert nyilván nem a kávé-limonádé-forró csoki vonal vonzott be, hanem maga az ötlet, viszont egy képregényes kávézóban érthetetlen, hogy miért van Star wars és Harry Potter, amik köszönőviszonyban sincsenek a képregénnyel, viszont nincs The walking dead, ami szintén elég ismert mostanában, és valóban képregény az alapja.

Nem mondom, hogy rossz kezdeményezés, mert nem az, de inkább nevezhetnék Kocka Coffee-nak, hogy beleférjen minden, a képregényektől kezdve a szuperhősökön át a Harry Potterig. Ahogy láttam, ők is merítettek ötletet az Agymenőkből, nyilván ezért is tűnt fel a szereplők mása a vitrinben, s ennyi erővel lehetett volna minden, amit ők szeretnek, Star trek, videójátékok és 3D-s sakk is, mert ezeknek is lett volna annyi köze a képregényekhez, mint a felhozatalnak.

Az ötlet zseniális, a kezdeményezés értékelendő, az irány azonban nem túl jó, de ha fejlesztik, és több fantáziát fektetnek bele, nagyon klassz kis hely lehetne belőle.

Étel/Ital: átlagos
Kiszolgálás: korrekt, megrendeltük, kihozták
Árak: közepesek

No comments:

Post a Comment