2015/10/02

Buggyantott tojás spenóttal

Hozzávalók:
- 2 darab tojás
- 1 szelet kenyér
- 1 jó nagy marék friss spenótlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- fél evőkanál vaj
- só
- nagyjából 3-4 dl víz

Elkészítés:
A spenótleveleket megmosom, konyhai papír törlőkendővel megtörölgetem, majd levágom a levelekről a nagyobb szárakat. (Ezt nem muszáj, de előfordulhat, hogy egy-egy nagyobb szár zavaró a fogyasztás során).
A vizet egy lábasban felrakom melegedni. A vajat beleteszem egy kisebb serpenyőbe, felhevítem, majd hozzáadom a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. Nagyjából egy percig kevergetem és hagyom sisteregni, majd rádobom a spenótot, és néha kevergetve hagyom, hogy összetöppedjen. 2-3 perc múlva már eltűnik a levelek szilárdsága, ha kevergetni lehet, mint egy krémet, akkor jó. Sózom egy picit, és félreteszem. Ha a víz felforrt akkor kicsit visszaveszem alatta a lángot úgy, hogy gyöngyözzön a víz. Ha gyöngyözik, felütöm a két tojást egy-egy kisebb tálba, óvatosan beleöntöm őket a gyöngyöző vízbe, és pontosan 3 percig főzöm. Ezalatt el lehet mosni a kisebb tálakat amibe ütöttük a tojást, és meg lehet pirítani a kenyeret, és rá is lehet pakolni a kenyérre a félretett spenótot. 3 perc elteltével egyenként kiveszem a tojásokat a léből, hagyom, hogy lecsöpögjön róluk a víz, és ráteszem őket a spenótos rétegre. Ízlés szerint sózom.

Tipp:
Amilyen egyszerűnek tűnik, olyan nehéz eltalálni, hogy folyós maradjon a tojás, mert habár a 3 perc a megfelelő idő, pár másodperc plusz vagy mínusz is számít. 


Nehézség: közepes
Idő: 15 perc
Adag: 1
Mosogatnivaló: (egy reggelihez képest) sok

No comments:

Post a Comment