2015/10/16

Aszalt szilvás csirkecombok

Hozzávalók:
- 4 darab egész csirkecomb
- 40 gramm zöld magozott olívabogyó
- 75 gramm magozott aszalt szilva (én konzervet használtam)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál fehérborecet
- 1 teáskanál szárított oregánó
- só
- 1 evőkanál (barna)cukor
- 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A fogyasztás előtti nap már érdemes összerakni az ételt, hogy sütés előtt jól egymásba olvadjanak az ízek. 
A combokat beleteszem abba a tepsibe amiben majd sütni fogom. A fokhagymákat áttöröm fokhagymanyomón, és az így kapott fokhagymapürét egyenletesen elkenem a combok felületén. Ha ez megvan beleteszem a babérleveleket is a tepsibe és a lemért olívabogyókat is rádobálom a combokra. A szilvát lecsöpögtetem a levéről, eltávolítom a magját, picit felvágom, és ezt is ráteszem a csirkecombokra. 
Egy kisebb tálban összekeverem a 4 evőkanál olívaolajat, a 3 evőkanál fehérborecetet és az 1 teáskanál szárított oregánót, sózom (ha az ízlés úgy kívánja borsozom), összekeverem és ráöntöm a combokra.
Ha szépen ellepi a páclé a csirkehúst, letakarom alufóliával, és egy éjszakára a hűtőbe teszem. 


Sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből a combokat, ráöntöm az 1 dl bort, és megszórom a (barna)cukorral. 180 fokos sütőben 1 óráig sütöm úgy, hogy 20 percenként forgatom a combokat. 

Köretnek bármi jó hozzá, rizs, vagy a krumpli bármely elkészítési formája (krumplipüré, krokett, röszti, sült krumpli).

Tipp:
Az 1 óra sülési idő csak egy normál sütőre vonatkozik, ha nem készül el ennyi idő alatt, folytassuk a combok forgatását addig míg meg nem sülnek a húsok.


Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc előkészítés, 1 óra sütés, 1 éjszaka állás
Adag: 4
Mosogatnivaló: kevés


A receptet a Street kitchen oldalán találtam: http://streetkitchen.blog.hu/2015/09/19/a_22_adas_receptjei_oszi_start_csirkes_szenyoval_es_aszalt_szilvas_csirkevel

No comments:

Post a Comment