- 4 darab egész csirkecomb
- 40 gramm zöld magozott olívabogyó
- 75 gramm magozott aszalt szilva (én konzervet használtam)
- 2 babérlevél
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál fehérborecet
- 1 teáskanál szárított oregánó
- só
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A fogyasztás előtti nap már elő lehet készíteni az ételt, hogy sütés előtt jól egymásba olvadjanak az ízek.
A combokat beleteszem abba a tepsibe amiben majd sütni fogom. A combok közé teszem a babérleveleket és a saccra mért olívabogyókat is rádobálom a combokra. A szilvát lecsöpögtetem a levéről, eltávolítom a magját, picit felvágom, és ezt is ráteszem a csirkecombokra.
Egy kisebb tálban összekeverem a 4 evőkanál olívaolajat, a 3 evőkanál fehérborecetet és az 1 teáskanál szárított oregánót, sózom (ha az ízlés úgy kívánja borsozom), összekeverem és ráöntöm a combokra. Nem baj, ha áll pár órát vagy egy éjszakát, de ha sietni kell vele, lehet folytatni, mert nem veszít az ízéből.
Ráöntöm a combokra az 1 dl bort, és megszórom a barna cukorral. 180 fokos sütőben 1 óráig sütöm úgy, hogy 20 percenként forgatom a combokat.
Köretnek bármi jó hozzá, rizs, vagy a krumpli bármely elkészítési formája (krumplipüré, krokett, röszti, sült krumpli).
Videó:
Tipp:
Volt már, hogy nem forgattam, úgy is megsült szerencsére.
Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc előkészítés, 1 óra sütés
Adag: 4
Mosogatnivaló: kevés
A receptet a Street kitchen oldalán találtam: http://streetkitchen.blog.hu/2015/09/19/a_22_adas_receptjei_oszi_start_csirkes_szenyoval_es_aszalt_szilvas_csirkevel
No comments:
Post a Comment