2014/12/28

Lencsés tésztasaláta

Hozzávalók:
- 30 dkg tészta (kocka, orsó, vagy akár apróbb makaróni tészta)
- 30 dkg lencse
- 1 nagy evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál mustár
- 1 fej lilahagyma
- 1 babérlevél
- egy leheletnyi kakukkfű
- só
- bors

Elkészítés:
A lencsét a készítést megelőző este hideg vízbe áztatom. Másnap leöntöm róla a levet, és sós vízben a babérlevél társaságában puhára főzöm. 
Ha már majdnem puha, a tésztát sós vízben felteszem főni.
A szósz elkészítéséhez a két evőkanál tejfölhöz keverem a nagy evőkanál majonézt és a mustárt, majd borssal és kakukkfűvel ízesítem.
A lilahagymát kockákra vagy karikákra vágom.
Ha a lencse és a tészta is megfőtt mindkettőt leszűröm, majd összeállítom az étket. A lencsét összekeverem a tésztával, majd a szósszal és a lilahagymával.
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

Tipp:
Aki nem szereti a hagymát nyugodtan hagyja ki belőle.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. 1 óra
Adag: 2
Mosogatnivaló: közepes

No comments:

Post a Comment