Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell
- 2 evőkanál olaj
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- két marék zöldborsó
- 1 evőkanál tárkony
- 3 dl tejszín
- 4 db erőleves kocka
- 7-11 szem bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 liter víz
- negyed csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemelleket megtisztítom, és kisebb kockákra vágom. Egy nagyobb lábasban olajat hevítek, rádobom a kockára vágott csirkemellet, és fehéredésig pirongatom a húsokat. Ha kifehéredtek, hozzáadom az egy evőkanál tárkonyt, elkeverem, és hozzáadom a felkockázott/karikázott sárgarépákat, a 4 elmorzsolt leveskockát, és felöntöm a 2 liter vízzel. Hozzáadom egyben a meghámozott fehérrépát, a borsót, a zellert, a petrezselymet, a borsszemeket, és a fokhagymákat, majd puhulásig főzöm.
A tejszínből lemérek 3 dl-t, és szobahőmérsékletre teszem (vagy ha elfelejtem, beteszem a mikróba egy picit). Ha minden megfőtt a levesben, egy merőkanálnyit kiveszek belőle, összekeverem a tejszínnel, majd az egészet visszaöntöm a levesbe, és rottyantok rajta egyet. Azért fontos, hogy a tejszín szobahőmérsékletű legyen, mert ha a hűtőből veszed ki, ki fog csapódni a forró levesben.
Tésztával kiegészíthető, de így is tartalmas leves.
Tipp:
- 2 egész csirkemell
- 2 evőkanál olaj
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- két marék zöldborsó
- 1 evőkanál tárkony
- 3 dl tejszín
- 4 db erőleves kocka
- 7-11 szem bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 liter víz
- negyed csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemelleket megtisztítom, és kisebb kockákra vágom. Egy nagyobb lábasban olajat hevítek, rádobom a kockára vágott csirkemellet, és fehéredésig pirongatom a húsokat. Ha kifehéredtek, hozzáadom az egy evőkanál tárkonyt, elkeverem, és hozzáadom a felkockázott/karikázott sárgarépákat, a 4 elmorzsolt leveskockát, és felöntöm a 2 liter vízzel. Hozzáadom egyben a meghámozott fehérrépát, a borsót, a zellert, a petrezselymet, a borsszemeket, és a fokhagymákat, majd puhulásig főzöm.
A tejszínből lemérek 3 dl-t, és szobahőmérsékletre teszem (vagy ha elfelejtem, beteszem a mikróba egy picit). Ha minden megfőtt a levesben, egy merőkanálnyit kiveszek belőle, összekeverem a tejszínnel, majd az egészet visszaöntöm a levesbe, és rottyantok rajta egyet. Azért fontos, hogy a tejszín szobahőmérsékletű legyen, mert ha a hűtőből veszed ki, ki fog csapódni a forró levesben.
Tésztával kiegészíthető, de így is tartalmas leves.
Tipp:
Ugyanúgy, mint a hagyományos húsleves, ez is készíthető egész csirkéből is.
Nehézség: könnyű
Idő: kb. 1-másfél óra
Adag: 5-6 tányér
Mosogatnivaló: kevés
Nehézség: könnyű
Idő: kb. 1-másfél óra
Adag: 5-6 tányér
Mosogatnivaló: kevés
Az ötlet innen származik: http://www.nosalty.hu/recept/tarkonyos-csirkeraguleves-tarkonyos-raguleves-3
No comments:
Post a Comment