2014/08/16

Piña Colada jégkrém

Hozzávalók:
- 150 gramm cukor
- 1 konzerv kókusztej (400 ml)
- 1 érett ananász
- 6 evőkanál víz
- fél citrom leve (aki savanykásabban szereti, annak egy egész citrom leve)
- 4-5 műanyag pohár (mennyisége attól függ, hogy mekkora a pohár)
- 4-5 jégkrémes pálcika

Elkészítés:
A hat evőkanál vizet egy kisebb lábasba teszem, és hozzáadom a 150 gramm cukrot. Alacsony lángon kevergetve hevítem addig, míg fel nem oldódik a vízben a cukor. Ha feloldódott, leveszem a tűzről, és hagyom hűlni.
Az ananászt meghámozom, kivágom belőle a felesleget, és kisebb kockákra vágom a gyümölcshúst. 
Ezután a kihűlt cukros vízbe csurgatom a fél citrom levét és elkeverem. A kókusztejet kiöntöm egy tálba, és elkeverem benne a cukros-citromos víz felét. A lé másik felét hozzáöntöm a feldarabolt ananászhoz, és összeturmixolom. 
Elkezdem feltölteni a poharakat. Egy-egy pohár harmadáig teszek az ananászos püréből, és erre öntök a kókusztejes keverékből a pohár tetejéig. Ezt addig csinálom a poharakkal, míg el nem fogy a hozzávaló.
Ezután fogok egy-egy darab alufóliát, minimum akkorát, hogy betakarja a pohár száját. Középen átszúrom a jégkrémes pálcikával, és így teszem bele a krémbe.


Erre azért van szükség, mert így nem tud annyira elmászni a pálcika.
12 órán át a fagyasztóban tartom, ezután fogyasztható.

Tipp:
Ha van tényleges fagyis kanál, be lehet önteni egy dobozba is, és onnan kanalazni. Viszont mivel inkább jeges, mint krémes, ezért kell a ténylegesen masszív kanál a szedéshez.


Nehézség: könnyű
Idő: fél óra - ebből az ananász hámozása veszi el a legtöbb időt
Adag: 5 pohár
Mosogatnivaló: közepes

No comments:

Post a Comment