2014/08/08

Őszibarackos joghurttorta őzgerincben

Hozzávalók:
- nagyjából 500 gramm natúr joghurt (nekem 465 gramm volt)
- 2 darab őszibarack (aki gyümölcsösebben szereti annak 3)
- 1 dl tej
- 15 gramm porzselatin
- 2 evőkanál porcukor
- 12-14 darab háztartási keksz

Elkészítés:
Egy kisebb lábasban felmelegítem a tejet, elzárom a lángot, és elkeverem benne a zselatint. Félreteszem hűlni. 
A joghurtban elkeverem a porcukrot. Ennél a pontnál érdemes kóstolni, hogy elég édes-e. A barackokat megmosom, lehúzom a héjukat, és tetszőleges méretűekre vágom őket, majd elkeverem az édesített joghurtban. Ha a zselatinos tej kihűlt, ezt is elkeverem a joghurtban.
Egy őzgerinc formát kibélelek folpackkal (minél jobban simuljon az őzgerincre, hogy ne legyen nagyon ,,domborműves" a sütemény) és beleöntöm a joghurtos krémet. Egyenletesen eloszlatom, és kirakom a tetejét (ami később az alja lesz) 12-14 darab háztartási keksszel. 14 darabbal már elég szűkös.
Letakarom folpackkal, és a hűtőbe teszem.
1 óra hűlés után ehető, de a keksznek kell egy nap, hogy megpuhuljon.

Tipp:
Bármilyen gyümölccsel készíthető, a háztartási keksz babapiskótával, vagy bármilyen keksszel helyettesíthető.


Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc (+ egy óra hűlési idő)
Adag: 4-5 szelet
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment