2014/01/10

Vöröslencsés csicseriborsó főzelék spenóttal

Hozzávalók:
- 25 dkg vörös lencse (nem kell beáztatni)
- 2 evőkanál (olíva)olaj
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál curry por
- 40 dkg konzerv csicseriborsó
- 400 ml kókusztej (konzerv a legideálisabb)
- 20 dkg spenót levél
- só

Elkészítés:

Egy lábasban felhevítem az olajat, és rádobom az apróra vágott hagymát, és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. Nagyjából egy percig kevergetve párolom a hagymákat, majd lejjebb veszem a lángot, és hozzáadom a curry port. Ezzel elég egy fél percig kevergetni, nehogy leégjen a fűszer. Ezután hozzáadom a vöröslencsét és a leszűrt csicseriborsót. Hozzáöntöm a kókusztejet és hozzáadok 400 ml vizet. Sózom, elkeverem, és fél órán át főzöm. Ekkorra már nagyjából megpuhulnak a hozzávalók, hozzáadom a spenót leveleket, és ezekkel együtt főzöm még 5 percig. 

Tipp:
Ha bevállalós vagyok, egy fél citrom levével ízesítem.



Nehézség: könnyű
Idő: legfeljebb 1 óra
Adag: 2-3
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment