Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- fél csomag sütőpor
- olvasztható csokoládé (tej, ét, fehér, vagy mindhárom)
- vaj
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összedolgozom, és bőven lisztezett deszkán nagyjából fél centisre nyújtom. Hajlamos itt is felvenni lisztet, úgyhogy nem kell sajnálni tőle, ha még kér.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és a perecszaggató-forma által szaggatott tésztákat a tepsibe teszem, és 180 fokra előmelegített sütőben sütöm 7-8 percig.
Hagyom őket hűlni, és aznap délután, vagy másnap lehet őket bevonni csokoládéval.
Egy kisebb lábasban vizet forralok, rárakok egy nagyobb lábast, ebbe egy kevés vajat teszek, és beleteszem a kockákra tördelt csokoládét. Pontos mennyiség nincs, ameddig kitart, addig mehet bele perec. Összességében nagyjából két tábla csokoládé elég erre a mennyiségre.
Belemártogatom a felolvadt csokoládéba a kisült pereceket, és alufóliára teszem, majd hagyom megdermedni a csokoládét.
Tipp:
Jó ropogósan is, de nagyjából 2 nap múlva veszi fel azt a finom, omlós, puha linzer állagot.
Nehézség: közepes
Idő: kb. 1 óra (plusz a puhulási idő)
Adag: 55 darab (ha lelkiismeretesen visszagyúrjuk a nyesedékeket)
Mosogatnivaló: közepes
Letezik perecszaggato?????
ReplyDeleteAzonnal veszek! En meg kinlodok a pereccel folyton :-) :-( Ezt a receptet kiprobalom. Nekem a linzer kihules utan egybol puha. A 3 perces sutes a titka.
Bizony, létezik perecszaggató! 300 forintért vettem egy snassz konyhai szaküzletben. Köszönöm a tippet a 3 perces sütésre, kipróbálom! :)
Delete