Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 1 piros alma
- 8-10 dkg márványsajt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál majonéz
- só
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb kockákra vágom, és sós vízben puhára főzöm őket.
Az almát megpucolom, és kisebb lyukú reszelőn lereszelem. Így teszek a márványsajttal is. Utóbbiból elsőkörben érdemes 8 dkg-val vagy akár kevesebbel indítani, mert nagyon erőteljes ízű sajt, ha eluralkodik a krémen, túl tömény lesz, úgyhogy mindenképpen kóstolgatni kell majd a kész krémet. A vöröshagymát apróra vágom.
Ha elkészült a hús, leöntöm róla a vizet, hozzáteszem a hagymát, és a majonézt, majd botmixerrel összeturmixolom annyira, hogy krémes legyen. Ezután hozzáöntöm a lereszelt sajtot és az almát, és összekeverem a krémet annyira, hogy kenhető legyen.
Pirított kenyérre kenve isteni.
Tipp:
Fogyókúrásoknak úgy is lehet, hogy a krémet egész almákba töltve fogyasztod.
Nehézség: könnyű
Idő: mindenestül kb. 1 óra
Adag: a képen láthatónak megfelelő
Mosogatnivaló: közepes
Ez ismét jó lesz!!!
ReplyDeleteJön a keresztlányom hozzánk, ki is fogom próbálni.
Annak idején a kenőmájas melegszenyódat ettük napokig, annyira isteni finom volt!!! :)))
Ha eltalálod az ízeket, akkor orgia ez a krém, de tényleg! Hetekig egy irányba mennék érte. ;)
ReplyDeleteHáromszoros hipp-hipp hurrá övezte a recepted!!!!!
ReplyDeleteMa is azt kérik vacsira :)))
Dorka szerint "IMI vacsojáj" :)))))) - Timi vacsorája :)))
Jaj, egyem meg!!! Dorkát, nem a krémet! :D
ReplyDelete