- 2 nagyobb citrom
- 10 dkg porcukor + 1 evőkanál
- 1 dl tejszín
- 2 tojás
- fél zacskó vaníliás pudingpor
- 1 liter víz
- fél rúd fahéj
- 5-7 szegfűszeg
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A citromokat megmosom, és meghámozom. Amennyire lehet, eltávolítom a fehér részét is, hogy ne keserítse be a levest. A citrom húsát felszeletelem, és az egy liter vízben felteszem főni a fahéj, a szegfűszeg, vaníliaaroma és porcukor társaságában. A hártyákat nem szedem le, mert kínlódós, és a turmix úgyis ledarálja.
A tojásokat elválasztom, s a fehérjét az egy evőkanál porcukorral keményre verem, és mindkét oldalát nagyjából fél-fél percig főzöm a lobogó citromos vízben, majd kiszedem egy tálba.
A tejszínben elkeverem a vaníliás pudingport és a két tojás sárgáját, a citromos léhez öntöm, elkeverem, és összefőzöm. Elzárom, és botmixerrel krémesítem.
Nyáron hidegen hűt, télen melegen fűt.
Tipp:
A cukor az én ízlésem szerint íródott, lehet variálni.
Nehézség: közepes (csak a tojás fehérje miatt)
Idő: kb. 30 perc
Adag: 4
Mosogatnivaló: közepes
No comments:
Post a Comment