2013/01/15

Amerikai palacsinta

Hozzávalók:
- 2,5 dl liszt
- 2,5 dl tej
- negyed zacskó sütőpor
- 1 tojás
- egy csipet só
- olaj
- egy nagy doboz tejföl vagy ízesített joghurt
- méz

Elkészítés:
A lisztbe belekeverem a sütőport, majd a csipet sót. Hozzáöntöm a tejet, és a tojást, és jól összekeverem. Nem kell hozzá gép, egy egyszerű, kézi keverővel is szépen össze lehet dolgozni. 
Egy serpenyőben olajat melegítek. Több olaj kell hozzá, mint egy tükörtojáshoz, de kevesebb, mint egy fánk sütéséhez, valahol félúton a kettő között. Ha meleg az olaj, egy pontra helyezek 2-3 kanál tésztát, és hagyom, hogy szétfolyjon. Egyszerre 3 palacsintát lehet sütni egy átlagos nagyságú serpenyőben. Amint kezd szilárdulni az alja, egy lapáttal megfordítom, kicsit lenyomom, és így sütöm meg körülbelül két perc alatt. Ha kész, konyhai papírtörlőre teszem a kész palacsintákat. Három palacsintát egymásra teszek, rá két evőkanál tejfölt, és megcsurgatom mézzel, majd tálalom.

Tipp:
Reszelt banánt vagy körtét bele lehet keverni a még nyers tésztába, és így megsütni. 


Nehézség: könnyű
Idő: fél óra
Adag: 3
Mosogatnivaló: közepes


Az eredeti recept Jamie Oliver-től származik, Youtube: Jamie és a karácsony, 2. rész (2012)

2 comments:

  1. Szuper ez a recept! Én az amerikai palacsintát teljesen máshogy ismertem, pudingos kivitelben, de ezt is ki fogom próbálni!!!

    ReplyDelete
  2. Igazság szerint ,,reggeli palacsintának" hívják, de én úgy vagyok vele, hogy minden palacsinta, ami vastagabb, mint a magyar, az amerikai. Aztán ki tudja :)

    ReplyDelete