- 16 dkg kenőmájas
- 2 tojás
- 1 teáskanál mustár
- só (ízlés szerint)
- reszelt sajt
Elkészítés:
A tojásokat tíz perc alatt keményre főzöm. (Állítólag ha sós vízben főnek, egyszerűbb leszedni a héjukat). Ha megfőttek, meghámozom, és apró kockákra vágom őket, majd elkeverem a kenőmájassal. Egy teáskanál mustárral ízesítem és egyben krémesítem, és sózom.
Rákenem a kenyérre, rászórom a reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben 180 fokon sütöm, míg a sajt rá nem olvad.
A videóban a fenti adag kétszerese készült!
Tipp:
Ha nincs kenőmájas, konzerv májkrémből is elkészíthető.
Nehézség: könnyű
Idő: 15 perc
Adag: 1-2 szelet kenyér
Mosogatnivaló: kevés
Szuper recept! Megcsinálom én is! :)
ReplyDelete