2012/06/24

Májkrémes melegszendvics

Hozzávalók:
- 16 dkg kenőmájas
- 2 tojás
- 1 teáskanál mustár
- só (ízlés szerint)
- reszelt sajt

Elkészítés:
A tojásokat tíz perc alatt keményre főzöm. (Állítólag ha sós vízben főnek, egyszerűbb leszedni a héjukat). Ha megfőttek, meghámozom, és apró kockákra vágom őket, majd elkeverem a kenőmájassal. Egy teáskanál mustárral ízesítem és egyben krémesítem, és sózom. 
Rákenem a kenyérre, rászórom a reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben 180 fokon sütöm, míg a sajt rá nem olvad.

A videóban a fenti adag kétszerese készült!




Tipp:
Ha nincs kenőmájas, konzerv májkrémből is elkészíthető.

Nehézség: könnyű
Idő: 15 perc
Adag: 1-2 szelet kenyér
Mosogatnivaló: kevés

1 comment: