2012/03/16

Angol reggeli

Gasztronómiai túra a kiadós, angol reggeli világába...


Hozzávalók:
- 1 konzerv paradicsomos bab
- 1 db paradicsom
- 1 db krumpli
- 20 dkg gomba
- 1-2 szelet bacon szalonna
- 2 tojás
- 1 szelet pirított kenyér
- 1-2 virsli, vagy kolbász jellegű készítmény (az angol kolbászt leginkább így lehet jellemezni)


Elkészítés:
Elsőként a paradicsomot és a krumplit félbevágom, majd 220 fokra berakom a sütőbe. Ezt érdemes elsőként  megtenni, mert elég sokáig sülnek. A gombát meghámozom, vékony szeletekre, vagy negyed darabokra vágom, és kevés olajon elkészítem. A bacont hozzáadott zsír nélkül teszem egy serpenyőbe, és forgatás mellett puhára sütöm. A két tojást elkészítem rántottának, a babot mikróban egy tálban, vagy lábasban, tűzön kicsit megmelegítem. A virslit főzve, vagy a krumpli és a paradicsom társaságában sütve tálalom. Mire a gomba, virsli/kolbász, tojás, bab, bacon és pirítós elkészül (kb. 20 perc) a krumpli és a paradicsom is meg kell, hogy süljön. 


Tipp: 
Kávéval, illetve hagyományos - tejes - módon elkészített Earl Grey teával fogyasztják. 


Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc
Adag: 1 kiadós
Mosogatnivaló: spórolósan - 1 serpenyőben - kevés, egyébként közepes

2 comments:

  1. A mosogatnivalót olvasom mindig legelőször és ez annyira forradalmi a blogodban, imádom!!!
    Nagyon guszta ez a reggeli, viszont lenne egy technikai kérdésem: a paradicsom nem sül/folyik szét 220 fokon? Célszerű alufóliába belerakni, vagy csak simán sütni? Még sosem mertem megpróbálni, de ha tanácsot adsz, jövő héten meglepem vele az uram :)

    ReplyDelete
  2. Csak merjek őszinte lenni, nehogy elrettentse a kedves Olvasót a mosogatnivaló!
    Nem folyik szét a paradicsom, és nem is sül szét, igaz, az én sütőm külön típus, semmi nem úgy sül, ahogy kéne. Lehet, hogy normális sütőn 200 fok is elég. Szét biztos nem folyik, mert a paradicsomon és a krumplin is képződik egyfajta réteg úgymond. Viszont szerintem a legjobb grill fokozaton lenne - már ha van. Én nem csomagoltam be, de sokszor ellenőriztem, hogy hogy halad. Az étteremben, ahol dolgoztam, volt, hogy oda is kapott picit, és úgyis ehetőnek tűnt. (Egyébként magunk közt szólva, én nem ettem meg a paradicsomot, mert olyan volt, mintha meg lenne buggyanva, de lehet, hogy alapból nem volt jó.)

    ReplyDelete