2011/12/31

Lábtörlő

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 3,5 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 kávéskanál cukor
- 2 púpos kávéskanál só
- 5 dkg vaj
- 2 tojás + 1 a kenéshez
- 2 kávéskanál olaj
- 10-14 darab virsli


Elkészítés:
Az élesztőt meleg helyen felfuttatom a tejben és a cukorral, majd összegyúrom a liszttel, két tojással, olajjal, vajjal, és sóval. Egy órára letakarom, hagyom kelni. Ha megdagadt, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtom a tésztát. Sütőpapírral letakart, vagy olajjal kikent tepsibe teszem, és a tészta szélétől egy-két centire, vízszintes irányban, két centinként elvágom a tésztát, majd "alászövöm" a virsliket. Egy felvert tojással lekenem a kész lábtörlőt. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütöm. Mustárral, ketchöppel, vagy tormával ízlés szerint tálalható.


Tipp:
Igaz, nem próbáltam még, de szerintem ha reszelt sajttal a tetején sül, még finomabb.


Nehézség: közepes
Idő: 1-1,5 óra
Adag: 6-8
Mosogatnivaló: kevés


A bejegyzés az Olcsóreceptek.hu receptjének felhasználásával készült.

7 comments:

  1. Ezt előbb láttam volna, ez lehetett volna a vacsi! :) ÓÓÓ!!!

    ReplyDelete
  2. Igen, tudom, hogy kicsit elkéstem vele, elnézést kérek.

    ReplyDelete
  3. Van egy jó hírem! Nem késtél el, ugyanis holnap jön hozzánk két szingapúri csodaember, úgyhogy bepróbálom. :) Köszönöm a receptet!

    ReplyDelete
  4. Na, örülök! Remélem, kielégíti a hozzá(m) fűzött reményeket! :-)

    ReplyDelete
  5. Ő a bronzérmes a leglátogatottabb ételeim listájában, úgyhogy igen, legjobb! :)

    ReplyDelete