Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 2 kis pohár tejföl (2x2 dl)
- 1,5 teáskanál só (egyébként ízlés szerint)
- reszelt sajt (szintén ízlés dolga)
- egy tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd összedolgozom a tejföllel és a sóval, és egy éjszakányit hűtőbe teszem.
Kb. fél centi vastagra nyújtom, a tetejét megkenem egy felvert tojással, majd rászórom a reszelt sajtot. Nagyjából ujjnyi vastagságú, 5-7 centiméter hosszú darabokat vágok belőle, és a tepsibe helyezem. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütöm. Légkeveréses sütőben 180 fokon tíz perc is elég.
Nehézség: könnyű
Idő: 80 perc
Adag: nagyjából 2-3 nagy tepsi
Mosogatnivaló: közepes (csak a nyújtódeszka nyomja meg közepesre)
Féladagot sütöttem karácsonyra, óriási sikere volt az egész család körében! Köszi a receptet!
ReplyDeleteEzt is ki fogom próbálni! Nagyon szeretem a receptjeidet. Alig kell hozzá valami, mégis nagyon ütősek és finomak! :)
ReplyDeleteKöszönöm, komolyan, kinyomtatom a kommenteket, és kirakom a konyhába motivációs tényezőnek! :-)
ReplyDeleteEgyébként ez a süti az anyósomat dicséri. :-)