2011/11/24

Pizzás falatok

Hozzávalók:
- 30 + x dkg liszt 
- fél csomag élesztő
- 4 ek. olaj
- 1,5 dl langyos víz
- 1 tk. cukor
- egy csipet só
- ketchup
- apróra vágott, vagy szárított oregánó
- sajt


Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsolom a langyos vízbe, hozzáadom a cukrot, és meleg helyre teszem. Hagyom felfutni, majd összegyúrom a liszttel, a 4 ek. olajjal és a csipet sóval. Kb. fél órára letakarom, hagyom aludni.
Fél óra után, lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát. Alattomos a tészta, nyújtás közben is képes lisztet szívni, ezért a "30 + x dkg liszt". Pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát, tepsibe teszem, és lekenem ketchup és oregánó keverékével. Reszelt sajtot lehet szórni a tetejére, bár én nem szoktam.
Előmelegített sütőben 180 fokon tíz percig sütöm. 


Tipp:
Az eredeti receptben olíva olajat írnak, az elején így csináltam, de amikor nem találtam itthon, sima olajjal próbáltam, és sokkal ruganyosabb lett a tészta, nekem jobban bejött.


Nehézség: könnyű
Idő: 40 perc + fél óra pihentetés
Adag: kb. háromszorosa a képen látható adagnak
Mosogatnivaló: közepes

3 comments:

  1. Isteni finom, már volt alkalmam elsőkézből kóstolni párszor :)

    ReplyDelete
  2. Nagyon jópofa a "30 + x dkg liszt". Én emlékszem olyanra egy másik blogbejegyzésből, hogy a szülésig hátralévő időt is hasonlóan definiáltad :))))))
    Ki fogom próbálni ezt a finomságot is!

    ReplyDelete
  3. Hát igen, mert x mindig az ismeretlent jelöli, ha szülésről, ha receptről, depláne, ha matekról van szó :)

    ReplyDelete