Hozzávalók:
- 40 dkg kelkáposzta
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb krumpli
- petrezselyemzöld
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál liszt
- 3 pár virsli
- 1,5 dl tej
- majoranna
- só
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2,5 liter víz
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymagerezdet 4 evőkanál olajban üvegesre párolom. Lehúzom a tűzről, rádobom az egy teáskanál fűszerpaprikát, elkeverem, majd felhevítem benne a felkockázott krumplit. Meghintem majorannával, összekeverem, és ráöntöm a vizet. Beleteszem a petrezselymet és kb. egy teáskanál sót. Miközben fő, hosszában felvágom a kelkáposztát, és ha félig megpuhult a krumpli, hozzáteszem a leveshez. Felkarikázom a virsliket, és egy kicsit megpirítom őket, ezután kerülnek a levesbe. Ha megpuhult a krumpli, és a káposzta is megfőtt, a tejben elkeverem az 1 teáskanál lisztet, hozzáöntöm a leveshez, és újraforrásig, illetve a liszt feloldódásáig főzöm.
Tipp:
Füstölt virslit szoktam használni, mert sokkal jobb ízt ad a levesnek.
Nehézség: könnyű
Idő: 45 perc (mosogatással együtt)
Adag: nagyjából 6 tányér
Mosogatnivaló: közepes (ebben benne van a káposztavágás romjainak takarítása is)
O, de guszta!
ReplyDeleteA frankfurtba, mikor talalkozunk? Meggyogyultunk, valamikor atjohetnel kicsit. Valamelyik ebedidoben?
ReplyDeleteMegcsináltam!!! :) Őrült fincsi lett!!!
ReplyDeleteÖrülök neki, különös tekintettel arra, hogy saját innovációm! :-)
ReplyDelete