Hozzávalók:
- 40 gramm sótlan pisztácia (+ pár összetört darab a díszítéshez)
- 2x25 gramm cukor
- 50 ml tejszín
- 30 ml víz
- 10 dkg eper
- tejszínhab
Elkésztés:
Az epret megtisztítom, negyedekre vágom, és 30 ml vízben 25 gramm cukorral felteszem főni. Forrás után 2-3 perccel elzárom, és hagyom hűlni.
A pisztáciát és a másik 25 gramm cukrot darálóba teszem, és porrá darálom.
A kapott port egy kisebb tálba teszem, hozzáöntöm az 50 ml tejszínt, és alaposan elkeverem.
A pisztáciás krémet hűtőbe teszem, és közben elkészítem az epret. Ha nagyjából kihűlt, egy kis pohárba öntöm róla a vizet (ami mostanra epres-cukros lé) és összeturmixolom a gyümölcsöt. Ha kicsit lazítani kell, kanalazok bele a félretett léből.
Tálaláskor egy pohár aljára szedek a pisztáciás krémből, erre jön az epervelő, díszítésnek a tejszínhab, és rászórt összetördelt pisztácia. Esetleg a megmaradt eperléből lehet csurgatni a tejszínhabra.
Tipp:
"Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát!"
Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc
Adag: 2 a képen látható pohárnyi
Mosogatnivaló: közepes
Hmmm, inycsiklandozoan hangzik!
ReplyDelete