Hozzávalók:
- 4 nagyobb krumpli- 4 evőkanál olaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- paradicsom és zöldpaprika (enélkül is finom)
- 1 dl tej
- 1 púpozott teáskanál liszt
- 1 liter víz
Elkészítés:
Az olajban üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, majd leveszem a tűzről, és rászórom a pirospaprikát. Erre ráöntöm a felkockázott krumplit, és pár perc alatt, kevergetve áthevítem. Ezután ráöntöm az 1 liter vizet, sózom, és puhulásig főzöm a krumplit.
Míg fő, az 1 dl tejben csomómentesre keverem a púpozott teáskanál lisztet, hozzáöntöm a főtt krumplihoz, és újraforralom.Tipp:
Tejföllel is lehet tálalni, sokat dob rajta.
Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc
Adag: 4
Mosogatnivaló: kevés
Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc
Adag: 4
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment