2010/12/18

Narancsos kacsa


Hozzávalók:


- 5 darab narancs
- 1 darab citrom
- 1 dl víz
- kacsacombok
- vöröshagyma (hat combhoz egy nagy fej hagyma)


Elkészítés:
Három narancs és a citrom levét kifacsarom, a maradék két narancsot meghámozom.
A combokat sózom, borsozom. Vaj és olaj elegyén megpirítom a comb bőrös, majd a húsos oldalát.
Ha készen van, tálra teszem a combokat, helyére kerül az apróra vágott hagyma, a víz és a facsart narancs és citromlé.
Felforralom, visszateszem a combokat, lefedem, és puhulásig főzöm.
Miután megfőtt, kiveszem a combokat, a szószba belerakom a narancs gerezdeket, felforralom, és a hús mellé tálalom.
Köretként rizibizit, vagy krumplipürét tálalok.

Nehézség: közepes
Idő: kb. 2 óra

1 comment: