Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 18 dkg vaj
- 2+1 tojás
- 5-10 gramm só (ízlés szerint)
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A lisztbe belekeverem a sütőport. A vajat a liszttel elmorzsolom, beleütök két tojást, sózom, és tésztává gyúrom. Lisztezett munkalapon ujjnyi vastagra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval (vagy ennek híján kisebb pohár szájával) kiszaggatom. A tetejét megkenem felvert tojással, és előmelegített sütőben, 200 fokon sütöm tíz percig.
Így készül:
Tipp
Sütés előtt a tojással lekent pogácsára szórhatunk reszelt sajtot, őrölt borsot, chilipelyhet, szotyit...amit szeretünk.
Nehézség: könnyű
Idő: kb. 1 óra
Adag: kb. 2 tepsi
Mosogatnivaló: kevés
- 40 dkg liszt
- 18 dkg vaj
- 2+1 tojás
- 5-10 gramm só (ízlés szerint)
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A lisztbe belekeverem a sütőport. A vajat a liszttel elmorzsolom, beleütök két tojást, sózom, és tésztává gyúrom. Lisztezett munkalapon ujjnyi vastagra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval (vagy ennek híján kisebb pohár szájával) kiszaggatom. A tetejét megkenem felvert tojással, és előmelegített sütőben, 200 fokon sütöm tíz percig.
Így készül:
Tipp
Sütés előtt a tojással lekent pogácsára szórhatunk reszelt sajtot, őrölt borsot, chilipelyhet, szotyit...amit szeretünk.
Nehézség: könnyű
Idő: kb. 1 óra
Adag: kb. 2 tepsi
Mosogatnivaló: kevés
A sajtos meg a borsos volt a legjobb!!! :o) A köménymagot nem szeretem :o(
ReplyDelete