Hozzávalók:
- kb. 40 dkg csirkemell
- 2 darab érett mangó
- kb. 25 dkg barna cukor (a mangó érettségétől függ, így érdemes kóstolni a végén)
- 1 csapott kávéskanál chillipor (nem fog tőle csípni, de kell!)
- 1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 csapott kávéskanál curry
- 1 csapott kávéskanál őrölt kömény
- 15 dkg bulgur
- 2 babérlevél
- 1 rúd fahéj
- egy kevés olaj
- só
Elkészítés:
A csirkemelleket megtisztítom, és úgy irdalom be, hogy ne essen szeletekre. A mangót meghámozom, levágom a magról a gyümölcshúst, és összeturmixolom. A pépet ízesítem a barna cukorral, a chilliporral, a gyömbérrel, a köménnyel és a curryvel, alaposan összekeverem, sózom, és bekenegetem vele a hússzeleteket úgy, hogy a résekbe is jusson. Tálba teszem őket, és legalább félórára hűtőbe teszem (de akár egy egész éjszaka is lehet).
A bulgurt lábasba szórom, és kétszeres mennyiségű vízzel öntöm fel. (Legegyszerűbb ezt egy mérőpohárban megtenni, így egyszerűen ki lehet mérni a kétszer annyi vizet). Sóval, babérlevéllel, és a fahéjrúddal ízesítem, lefedem és éppen addig melegítem, míg a víz forró nem lesz, majd 20 percre állni hagyom. Ekkor eltávolítom a fahéjat és a babérlevelet, és késznek nyilvánítom.
Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítek (nem kell tocsogjon) és készre sütöm benne a félretett melleket. A sülés hatására jó kis szaftom is lesz, ezzel tálalom a kész ételt.
Így készült:
Tipp:
Aki szeretné, nyugodtan süssön a húshoz egy kis újhagymát is, kellemes aromát ad neki.
Nehézség: könnyű
Idő: kb. 30 perc + állási idő
Adag: 3-4
Mosogatnivaló: közepes
Az ötlet innen származik, de sokat alakítottam rajta: http://www.mindmegette.hu/mangos-csirke-bulgurral.recept?fbclid=IwAR0WAg_DnCdkmx28YYyb_Z03HSsFvxZr2VY_Z_2hH2liNOsoAISCvHBTteM
No comments:
Post a Comment