2019/11/09

Mangóban pácolt csirke

Ez az étel szívem gyomrom legmélyéből mondom, hogy fantasztikus. Nem állítom, hogy nem tartottam tőle, mert mangó, cukor, gyömbér, ezek mellé hús? De az eredmény valami csodás lett!

Hozzávalók:
- kb. 40 dkg csirkemell
- 2 darab érett mangó
- kb. 25 dkg barna cukor (a mangó érettségétől függ, így érdemes kóstolni a végén)
- 1 csapott kávéskanál chillipor (nem fog tőle csípni, de kell!)
- 1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 csapott kávéskanál curry
- 1 csapott kávéskanál őrölt kömény
- 15 dkg bulgur
- 2 babérlevél
- 1 rúd fahéj
- egy kevés olaj
- só

Elkészítés:
A csirkemelleket megtisztítom, és úgy irdalom be, hogy ne essen szeletekre. A mangót meghámozom, levágom a magról a gyümölcshúst, és összeturmixolom. A pépet ízesítem a barna cukorral, a chilliporral, a gyömbérrel, a köménnyel és a curryvel, alaposan összekeverem, sózom, és bekenegetem vele a hússzeleteket úgy, hogy a résekbe is jusson. Tálba teszem őket, és legalább félórára hűtőbe teszem (de akár egy egész éjszaka is lehet).
A bulgurt lábasba szórom, és kétszeres mennyiségű vízzel öntöm fel. (Legegyszerűbb ezt egy mérőpohárban megtenni, így egyszerűen ki lehet mérni a kétszer annyi vizet). Sóval, babérlevéllel, és a fahéjrúddal ízesítem, lefedem és éppen addig melegítem, míg a víz forró nem lesz, majd 20 percre állni hagyom. Ekkor eltávolítom a fahéjat és a babérlevelet, és késznek nyilvánítom.

Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítek (nem kell tocsogjon) és készre sütöm benne a félretett melleket. A sülés hatására jó kis szaftom is lesz, ezzel tálalom a kész ételt.

Így készült:



Tipp:
Aki szeretné, nyugodtan süssön a húshoz egy kis újhagymát is, kellemes aromát ad neki.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. 30 perc + állási idő
Adag: 3-4
Mosogatnivaló: közepes

Az ötlet innen származik, de sokat alakítottam rajta: http://www.mindmegette.hu/mangos-csirke-bulgurral.recept?fbclid=IwAR0WAg_DnCdkmx28YYyb_Z03HSsFvxZr2VY_Z_2hH2liNOsoAISCvHBTteM

No comments:

Post a Comment