2018/07/01

Spritz

Velencében  volt szerencsém kóstolni ezt az észak-olasz koktélt.
Finom, gyümölcsös, icipicit kesernyés. Jéggel ideális a nyári melegben.

Hozzávalók poharanként:
- 60 ml prosecco
- 40 ml Aperol
- 20 ml szénsavas ásványvíz
- egy szelet narancs
- 2-3 kocka jég

Elkészítés:
A jégkockákat a poharak aljába teszem. A cél csupán az, hogy a jég lehűtse a poharat, úgyhogy nem kell karimáig telerakni, mert akkor felvizesedik az ital. 
Egy szelet narancsot teszek a jégre, majd ráöntöm a proseccót, az Aperolt, és a szénsavas ásványvizet.
Rögtön fogyasztom.

Így készül:



Tipp:
Velencében volt, ahol tettek bele zöld olívabogyót, volt, ahol nem, de egyesek szerint ez is kötelező eleme a koktélnak.


Nehézség: könnyű
Idő: 2 perc
Adag: 1
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment