Finom, gyümölcsös, icipicit kesernyés. Jéggel ideális a nyári melegben.
Hozzávalók poharanként:
- 60 ml prosecco
- 40 ml Aperol
- 20 ml szénsavas ásványvíz
- egy szelet narancs
- 2-3 kocka jég
Elkészítés:
A jégkockákat a poharak aljába teszem. A cél csupán az, hogy a jég lehűtse a poharat, úgyhogy nem kell karimáig telerakni, mert akkor felvizesedik az ital.
Egy szelet narancsot teszek a jégre, majd ráöntöm a proseccót, az Aperolt, és a szénsavas ásványvizet.
Rögtön fogyasztom.
Így készül:
Tipp:
Velencében volt, ahol tettek bele zöld olívabogyót, volt, ahol nem, de egyesek szerint ez is kötelező eleme a koktélnak.
Nehézség: könnyű
Idő: 2 perc
Adag: 1
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment