2018/06/09

Spárgás omlett


Hozzávalók:
- kb. 10 darab vékonyabb zöld spárga
- 2 tojás
- 15 ml tejszín
- 10 g vaj
- só
- 2x2 evőkanál olaj
- 2-3 evőkanál víz

Elkészítés:
A spárgákat megtisztíom. A zöld spárgának nem kell feltétlenül levágni a héját, de én szeretem, ha nincs héja. A végét letöröm (szépen lepattan, ahol kell) hogy megszabaduljak az esetlegesen fás részétől. Egy kisebb serpenyőben hevítek egy kis olajat, ráteszem a spárgákat szépen egymás mellé, sózom, borsozom, hozzáöntök 2-3 evőkanál vizet, és fedő alatt párolom pár percet.
Ha elkészült, kiveszem és félreteszem a spárgákat. A tojásokat tányérba ütöm, sózom, hozzáöntök 10 gramm olvasztott vajat, 15 ml tejszínt, és jól elkeverem. Egy serpenyőben hevítek egy kevés olajat, és ha meleg, ráöntöm a tojásos keveréket. Kicsit hagyom sülni, majd ha már szilárdul, szépen egymás mellé pakolom a spárgákat. Úgy, ahogy a palacsintát, egy lapos fakanállal a széléről kezdve ellenőrzöm, hogy mennyire van megsülve. Ha fel tudom szépen tekerni, akkor valószínűleg teljesen. (Tipp: érdemes nem olyan odaragadós serpenyőben csinálni, mint amiben nekem sikerült!)
Ha sikerül feltekerni, tányérba szedem, és kenyérrel, és/vagy különböző zöldekkel tálalom.

Így készült:Tipp:
A spárgákat összevágva is lehet eleve a tojáshoz keverni, és úgy megsütni, illetve sajtot is bátran lehet szórni a tetejére feltekerés előtt.


Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc
Adag:
Mosogatnivaló: közepes


No comments:

Post a Comment