2016/09/04

Sültpaprika saláta

Hozzávalók:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 nagy piros kaliforniai paprika
- 3 pita kenyér (nálam ez három, nagyjából 8 cm átmérőjű pita volt)
- 1 teáskanál citromlé
- 4-5 friss bazsalikomlevél
- 140 gramm friss (bébi)spenót level
- 125 gramm krémsajt (akár ízesített is lehet)

- só

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra kapcsolom. A paprikákat megmosom, a tetejüket levágom, csumájukat kiszedem, és az erekért is próbálok benyúlni és kiszedni. Állítva tepsire teszem őket, és 40 percre beteszem a sütőbe. Ha letelik az idő kiveszem a sütőből a paprikát, és a sütőt 180 fokra tekerem. Tálba szedem a paprikákat, amire zacskót húzok, és így hagyom addig hűlni, még kézbe foghatóak nem lesznek. Ha képes vagyok megfogni, lehúzom a héjukat.
Míg hűlnek a paprikák fogom a pitákat, kisebb négyzetekre vágom őket, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, és lekenem őket 1-2 evőkanálnyi olívaolajjal. Beteszem a 180 fokos sütőbe 2 percre, majd megfordítom a pitákat, és a másikat oldalukat is sütöm 2 percig. Ha megvan kiveszem őket, és hűlni hagyom.
Egy kisebb tálban elkészítem a dresszinget: a cirtomlében elkeverem a maradék 2 evőkanál olajat. Hozzáadom az apróra vágott bazsalikomot, majd picit sózom, ha igény van rá, borsozom.
Eddigre valószínűleg a paprika is hámozhatóra hűlt, így lehúzom a héját, és hosszában felvágom. Egy salátástálba szedem a spenótleveleket, beleteszem a paprikákat, ráöntöm a dresszinget és a pita kockákat, és összekeverem. Ha szépen összekeveredett, a tetejére kanalazom a krémsajtot, és így fogyasztom.

Tipp:
Sárga kaliforniai paprika is használható, hogy szebb színe legyen, vagy akár lilahagymával is feldobható, a színek és az ízek miatt is.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. 1 óra (ebből 40 perc semmittevés)
Adag: 2
Mosogatnivaló: közepes

1 comment:

  1. Kérlek, hogy ne felejtsd el a blogkóstoló határidejét. Hamarosan lejár!

    ReplyDelete