2013/09/15

Cukkinis sütemény

Hozzávalók:

- 40 dkg cukkini (hámozva, magtalanítva)
- 35 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 csapott kávéskanál fahéj
- 4 darab tojás
- 30 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl olaj

Elkészítés:
A cukkinit ha kemény a héja, meghámozom, kimagozom, és durvára reszelem. Állni hagyom, míg elkészítem a tésztát.
A lisztet elkeverem a darált dióval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a csipet sóval. 
A tojásokat felverem a cukorral és a vaníliás cukorral, és hozzáöntöm az olajat. Ezt is összekeverem, és hozzáteszem a reszelt cukkinit. Mielőtt beleteszem, kinyomkodom, hogy a leve ne kerüljön bele a tésztába.
Elkeverem, majd a tojásos-cukkinit beleöntöm a lisztes keverékbe, és összedolgozom. Nem kell kézzel rámenni, folyékony állagú lesz, úgyhogy egy kanál segítségével is szépen össze lehet állítani.
Egy nagyobb (kb. 30 cm széles és 5 cm magas) tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleöntöm a cukkinis tésztát. 
180 fokra előmelegített sütőbe teszem, és 40-50 percig sütöm - a negyvenedik perc után érdemes ránézni.
Ha kész, hagyom hűlni, kiszabadítom a tepsiből, és kockákra vágva porcukorral tálalom.

Tipp:
Muffinformában is kivitelezhető.

Nehézség: könnyű
Idő: 1 óra + hűlési idő
Adag: 24 kocka
Mosogatnivaló: közepes



No comments:

Post a Comment