- 30-35 dkg babapiskóta
- 12 dkg porcukor
- 50 dkg mascarpone sajt
- 2 dl erős feketekávé
- 0,5 dl rum (rumaroma is megteszi)
- 3 teáskanál holland kakaópor (nem kötelező)
- fél kiló eper
Elkészítés:
Lefőzöm a kávét és hagyom hűlni. Ha kihűlt, vagy langyos, belemártogatom a babapiskótát. Nem kell áztatni, csak ippeghogy beletenni és megforgatni. Egyenként mártogatva rakok ki vele egy tálat.
Az epreket megtisztítom, és összeturmixolom, majd alaposan, lehetőség szerint csomómentesre keverem a szobahőmérsékletű mascarponéval. Hozzáöntöm a porcukrot, ezzel is elkeverem, és szépen elegyengetem a babapiskóta-ágyon. Inkább 24, de minimum 12 órára hűtőbe teszem.
Tálalásnál kakaóport szórok a tetejére, és eperrel díszítem.
Videó:
Tipp:
Ha kisebb a tál, két rétegben is lehet rakni babapiskótát, illetve a krémet. Az eredeti tiramisu recepttel ellentétben ebben nincs tojás, mert tapasztalatom szerint az eper és a tojás együtt nagyon folyóssá teszi a krémet.
Nehézség: könnyű
Idő: fél óra + "érési idő"
Adag: 8-10
Mosogatnivaló: kevés
ÚÚÚÚÚÚ .... ezt most nem kellett volna, mert muszáj lesz megcsinálnom!!! :))))))
ReplyDeleteBűn ez a bejegyzés :)))))
Köszönöm! :)))
Liz
Hát pedig az eperszezon a bűnözésről szól! ;)
DeleteTényleg bűnözés a javából, nade egy tavaszi tisztítókúra után, vagy előtt ;) simán belefér, szóval így is, úgy is!!!!
ReplyDelete