2013/05/07

Tiramisu epervelővel

Hozzávalók:
- 30-35 dkg babapiskóta
- 2 tojás sárgája
- 12 dkg porcukor
- egy kevés őrölt fahéj
- 50 dkg mascarpone sajt
- 2 dl erős feketekávé
- 0,5 dl rum (rumaroma is megteszi)
- 3 teáskanál holland kakaópor (nem kötelező)
- fél kiló eper

Elkészítés:
Lefőzöm a kávét és hagyom hűlni. Ha kihűlt, vagy langyos, belemártogatom a babapiskótát. Nem kell áztatni, csak ippeghogy beletenni és megforgatni. Egyenként mártogatva rakok ki vele egy tálat.



Ezután szétválasztom két tojás fehérjét a sárgájától, a sárgáját megtartom, hozzáteszem a 12 dkg porcukrot, majd a hűtőből elővett mascarponét, a fahéjat és jól elkeverem. Az epret összeturmixolom, és hozzáöntöm a mascarponés-tojásos krémhez, és így keverem teljesen csomómentesre. Eleinte nehéz, de ahogy keveredik és hozzászokik a szobahőmérséklethez, úgy ,,adja meg magát". Ha elkeveredett, és kicsit folyós, ráöntöm a babapiskótára, és szépen elegyengetem rajta. Egy kis szitába kakaóport teszek, és végighintem a mascarponés krémrétegen. A hűtőbe teszem, legalább 3-4 órára, de inkább egy éjszakára, hogy az állaga vághatóra szilárduljon.

Tipp:
Ha kisebb a tál, két rétegben is lehet rakni babapiskótát, illetve a krémet.

Nehézség: könnyű
Idő: fél óra + "érési idő"
Adag: 8-10
Mosogatnivaló: kevés

3 comments:

  1. ÚÚÚÚÚÚ .... ezt most nem kellett volna, mert muszáj lesz megcsinálnom!!! :))))))
    Bűn ez a bejegyzés :)))))
    Köszönöm! :)))
    Liz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hát pedig az eperszezon a bűnözésről szól! ;)

      Delete
  2. Tényleg bűnözés a javából, nade egy tavaszi tisztítókúra után, vagy előtt ;) simán belefér, szóval így is, úgy is!!!!

    ReplyDelete