2012/07/20

Gasztroélmény: Olaszország - Róma

Little prawn salad - azaz Kis ráksaláta:


Mutatós, színes pohárban tálalják, a vastag, már-már áthatolhatatlan rákréteggel díszített salátamixet. Ugyan nem lehet összekeverni a rákocskákat a salátával, igazán laktató, és ízletes salátát kaptam. Itthon próbáltam rekonstruálni a salátát, ilyen lett. 

Sonkás pizza:


Nem bántam volna, ha kisebb darabokban vonják be sonkával a pizzát, de ennek ellenére isteni volt! A tészta kellemes, ropogós, a sajtos-sonkás feltét enyhén szaftos.

Carbonara (- a pincér állítása szerint makarónival, szerintem nem)


Nem volt nagy adag, de nem is baj, mert legalább tudtuk folytatni a túrát. Ugyan a szósz kicsit darabos volt, nagyon kellemes ízzel rendelkezett, nem tolakodott a parmezán. A tészta al dente volt, se nem puha, se nem kemény, ami ugyan szokatlan, de nem zavaró. 

Canelloni di carne - Húsos canelloni


A hozzá nem értő szememmel simán lelasagnéztam volna a tésztát. Szép sárga tésztába tekert húst kaptunk, megabrutál paradicsomszósz mennyiség alatt. 


Canelloni ricotta e spinaci - Canelloni rikottával és spenóttal


Mióta nem vagyok rákényszerítve, hogy főzelék formájában fogyasszam a spenótot, szoktam neki adni esélyt, hátha jó. A szintén lasagnére hajazó tészta spenótlevéllel volt töltve, nem krémmel.
Itt is ugyanaz volt a probléma, mint a húsossal, a paradicsomsűrítmény, amit úgy tudok elképzelni, mintha rányomtak volna egy konzerv aranyfácán konzervet, és ha átrágod magad rajta, nyertél, mert eljutottál a célig, magáig a kajáig. 


Cseresznyés-görögdinnyés fagyi:


Az ízeket annyira nem volt időm elemezni, mert ez a mini papírpohár nehezen tudta tolerálni azt a három gombócnyi mennyiséget, amit beleerőltettek. Furcsa, hogy nem tölcsérben adták... mindenesetre a cseresznyéből inkább a vaníliát éreztem, viszont a görögdinnyének a szokásos sárgadinnye ízzel ellentétben majdhogynem tényleg görögdinnye íze volt, éljen!

Tiramisú:


Kis dizájnos tálban éppen megfelelő vastagságú kakaóréteggel, kevés kávémennyiségben megfuttatott piskóta, finom krémmel. Lajos Marinak igaza volt a 99 receptjei közül az egyikben, tényleg olyan az igazi olasz tiramisú, amilyennek ő írja!



És végül még egy vaníliafagyi csokiöntettel, kehelyben:


Néhány étel receptjét majd megpróbálom kikísérletezni, és siker esetén közzétenni a receptet a blogban.

2 comments:

  1. Kár volt elolvasnom így este ezt a bejegyzést, baromi éhes lettem! :)
    Szuperül összeszedted!!! :)

    ReplyDelete
  2. Köszi! Egy másik olasz városka még várat magára! ;)

    ReplyDelete