2012/04/04

Húsvéti csibék tojásban

Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 dkg reszelt parmezán sajt 
- 1 kávéskanál mustár
- 1 dl majonéz
- só (ízlés szerint) + egy teáskanál a főzéshez
- 12 szem feketebors
- egy szelet sárgarépa


Elkészítés:
A tojásokat sós vízben megfőzöm. (Azért jobb a sós víz, hogy könnyebben lejöjjön a héja.) Ha megfőtt, leszedem a héjakat, és a tojás szélesebb végéből levágok egy darabot, hogy ,,állítható" legyen. Ezután egy hegyes késsel cikk-cakkban bevagdosom a tojás fehérjét, és ha körbeértem, óvatosan elválasztom az alját a tetejétől, és szintén óvatosan, kiskanál segítségével kiemelem a tojás sárgáját. Ezt megcsinálom mindegyik tojással.
Ezután a tojások sárgáit villával összetöröm, sózom, hozzáadom a majonézt, sajtot és a mustárt, és beletöltök egy adagot a tojás aljába. Ezután megcsinálom a csibe ,,arcát" a szemnek két-két borsot, míg csőrének egy darab répát adok, s ezután rájuk teszem a tojás tetejét. Szimpla pirítóssal is nagyon ízletes.


Tipp:
Tapasztalatom szerint érdemes az elkészített tojáskrémet berakni a hűtőbe dermedni, mert hűlés nélkül nagyon folyós. (Ezért is ilyen a kép, de nem volt időm hűtőbe tenni, sürgetett a Húsvét.)


Nehézség: nehéz(nek tűnik, de nem vészes)
Idő: fél óra + 1-2 óra krémhűtés
Adag: 6
Mosogatnivaló: kevés


A receptet a Nosalty oldalán, Gubigabi receptjei között találtam.

6 comments:

  1. Ez annnnnnyyyyyyiiiiiiira szuper!!!!!!!!!!!!
    Imádlak! Megcsinálom húsvétra! Dorka oda meg vissza lesz tőle!!!!!!
    Köszönöm, köszönöm, köszönöm!!!!!

    ReplyDelete
  2. Jaj, de köszönöm! Azt hittem, hogy a kép miatt elrettentő lesz, de tutira az a baja, hogy hűtőbe kell tenni előtte a krémet, akkor nem fog szétfolyni!

    ReplyDelete
  3. Ez így tökéletes, ahogy van! Nekem az egyik kedvencem lett a lábtörlő után! Szombaton fogom elkészíteni! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majd fényképzeld le légyszi! Kíváncsi vagyok, tényleg segít-e rajta, ha hűtőbe tesszük a krémet! :)

      Delete
  4. Kedves Szakácsasszonyság!
    Megkésve, de millió köszönettel írom e levelet, hiszen ezek a húsvéti csibék a mi konyhánkban is életre keltek tojásostól, töltelékestül, mindenestül. Arról nem beszélve, hogy eszméletlen finom és hiper-szuper jó nézett ki. Dorkám egy gyors "ebböe-brüüe"-vel konstatálta a kreálmányokat. Ne kérdezd, mit jelent, fogalmam sincs, majd ha nagy lesz megkérdem tőle.
    A vendégeink kisebb ideg-összeroppanást kaptak, amikor meglátták a csibéinket, amikor elmeséltem nekik, hogy mennyire nagyon egyszerű elkészíteni, lehidaltak. S tényleg nagyon egyszerű. Én nem tettem be a hűtőbe a krémet, hanem a sonka köré sorakoztattam a baromfikat, amiket ráültettem egy fűtálra s így kerültek be a hidegre. Nem folyt szét, nem esett szét, tökéletes volt!
    Amellett, hogy a mosogatnivaló szinte nulla, azért szeretem a receptjeidet, mert ahogy leírod, tényleg úgy kell pontosan megcsinálni és annyi összetevővel, ahogy itt szerepel.
    Köszönöm még egyszer ezt a húsvéti csodát! Várom a további jó ötleteket!
    Hű rajongóid: Liz&Dorka

    ReplyDelete